6 NIEKADA NEPABOSTANČIOS VIETOS VESTUVIŲ FOTOSESIJAI

6 NIEKADA NEPABOSTANČIOS VIETOS VESTUVIŲ FOTOSESIJAI

Paskaitykite komentarus po gražia jaunavedžių nuotrauka: „Kaip gražiai atrodot, sveikinimai!“, „Ooo, Aistė atrodo kaip tikra princesė – nuostabi!“. Tačiau retas, kuris pastebės, kad pusę jaunavedžių ar Aistės žavesio lėmė… aplinka. Gebėjimas maksimaliai išnaudoti turimą aplinką yra jau kitas klausimas, bet visų pirma reikia rasti vietą, kuri labiausiai tinka modelių išvaizdai ir charakteriui pabrėžti.

Dalinuosi šešiomis mano vienomis iš mėgiamiausių vietų fotosesijai Vilniaus apylinkėse:

1. Vilniaus senamiestis

Taip, žinau, kad nieko nenustebinau – senamiestis yra graži vieta fotosesijai ir tai dauguma žino: istorinį atspalvį turinti architektūra, galimybė žaisti formomis, tekstūra ir perspektyva. Tačiau čia atsiranda ir vienas bet. Gali būti, kad šalia romantiškai susiglaudusių jaunavedžių bus netyčia įamžinti ir priklydę turistai iš Azijos ar dūdas paleidęs vaikas. Senamiestyje daug žmonių ir, patikėkite, jie trukdo. Išeitys ? STOP juosta, fotosesija 5 ryto arba ramesnė vieta.
senamiestis

2. Užutrakio dvaras

Ne visai Vilniuje, bet ne taip ir toli. Ramybė – garantuota. Restauruoti dvaro pastatai, aristokratiška arichtektūra ir išpuoselėta aplinka tinkama klasikinei, vintažinei jaunavedžių fotosesijai. Šalia daug erdvės, Galvės ežeras su nedideliais burlaiviais – visa tai nuteikia pakiliai ir leidžia visai pamiršti miesto šurmulį. Išduosiu paslaptį – nėriniai šioje aplinkoje atrodo pasakiškai.
uzutrakis

3. Smėlio karjeras

Nors iš fotosesijos smėlio karjere daug spalvų tikėtis neverta, tačiau smėlio karjeras padeda kontrastingai pabrėžti jaunavedžių puošnumą. Tokios nuotraukos nenusibos ir ilgiau į jas pažiūrėjus – čia daug detalių, linijų ir kauburėlių. Gipiūras ir vintažiniai lagaminai čia gal ir netiks, bet norintiems originalių nuotraukų patarčiau smėlio nebijoti.
smelio karjeras

4. Verkių parkas

Jeigu ramybės ieškotojams per toli važiuoti iki Užutrakio dvaro, kažką panašaus galite rasti ir Verkių parke. 50 žalios atspalvių, ne kitaip! Ideali vieta gamtos ir ramybės mylėtojams, o 2700 ha Verkių regioninio parko turėtų užtekti artimiausiam žaliam kampeliui atrasti. Paklydę turistai čia nesipainios.
verkiu parkas

5. Kalnų parkas

Kalnų parke kalnai ne kaip Pirėnuose, bet fotosesijai jų aukščio pakanka. Pagrindinis parko privalumas – galimybė jį pasiekti pėščiomis iš senamiesčio. O ir pačiame parke rasite visko – ir žalumos, ir betono. Čia taip pat galima sužaisti su formomis, linijomis, pavyzdžiui, kalno papėję juosiančiais mediniais suoliukais. Jeigu nebaisu šiek tiek palipėti, Kalnų parką verta aplankyti vestuvių fotosesijai.
kalnu parkas

6. Alyvų sodas

Galiu garantuoti, kad čia pavyks padaryti pačias kvapniausias nuotraukas. Fotosesija alyvų sode nuteikia romantiškai. Būtų visi , tik viena problema – alyvos žydi labai trumpai. Jeigu pataikėte momentą, kai jos jau išsiskleidusios, bet dar neparudavusios, jums pasisekė – įamžinsite gražias akimirkas, o fotosesijos emociją ir kvapą atsiminsite kiekvieną kartą pažiūrėję į nuotraukas ar visai atsitiktinai praėję pro alyvas po metų ar dešimties.
DSC00945-3
Ir čia toli gražu ne visos erdvės Vilniaus apylinkėse, tinkačios efektingoms vestuvių fotografijoms sukurti. Šios mano išbandytos, patikrintos ir labai pamėgtos. Kviečiu jas aplankyti kartu su manimi, kad šalia šventinių drabužių ir išdailinto veido atsirastų kažkas, kas padės drabužiams atrodyti dar šventiškiau, o akims spindėti labiau. Kažkas, kurio galbūt niekas neįvardins, bet kuris bus ne mažiau svarbus negu patys svarbiausi šventės dalyviai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *