Inspiracija: Bohemiškos vestuvės

Inspiracija: Bohemiškos vestuvės

Vestuvės niekuomet nesustoja. Jos nesibaigia ir kasmet sukasi vis nauju ratu. Įsisiūbuojant šiųmetiniam vestuvių sezonui, kažkas dar tik džiaugiasi ant piršto ką tik sužibusiu sužadėtuvių žiedu ir ieško įkvėpimo savo išsvajotajai šventei. Tikiu, kad šis tekstas daliai būsimųjų nuotakų bus naudingas. Ypač tuo atveju, jei norisi kažko įdomesnio nei matote tėvų, dėdžių ir tetų vestuvinėse fotografijose. Taigi šįkart apie bohemiškas vestuves.

Bohemiškos vestuvės nėra kažkas labai nežemiško ir neįsivaizduojamai kitokio. Užsienyje šio stiliaus vestuvės gana populiarios, tačiau į tradicijomis apipintą Lietuvą naujovės ne taip jau greitai prasiskverbia. Džiugu, kad vis dažniau vienose ar kitose vestuvėse pastebiu bohemiškų vestuvių detalių, man tai labai gražu! Noriu apie šią tendenciją papasakoti daugiau, gal susižavėsite ir jūs.

NUOTAKOS SUKNELĖ

Bohemiškoms vestuvėms reikia nepaprastos suknelės. Ji ilga, pasiūta iš lengvo plazdančio audinio, kuris gražiai krenta ir plaikstosi pučiant vėjui. Papildomo grožio jai suteikia nėriniai, peršviečiami audiniai, išsiuvinėti raštai, dažniausiai puošiantys viršutinę suknelės dalį, nors iš tiesų net ir visa suknelė puikiausiai gali būti vien iš nėrinių.

Bohemiškos nuotakos suknelė graži ir tuo pat metu patogi. Taigi nuotaka neturėtų būti įsprausta tarp braškančių korseto siūlių. Nuotaka atrodo lengva (nepaisant to, kiek sveria) ir labiau romantiška nei seksuali – ji subtili ir stilinga!

Greta tokios lengvos suknelės galima imti ir priderinti masyvius ilgaaulius batus, indėnišką odinį švarką ar spalvingą skarą. Tinka įvairūs vintažiniai papuošalai, gėlių apyrankės. Netikėtos, bet derančios detalės bohemišką nuotaką paverčia stulbinančia.

free_people_wedding_fashion_05free_people_wedding_fashion_16TM-shoot_PIHA_094-2-2

PLAUKŲ REIKALAI

Didelės šukuosenų įvairovės ši vestuvių tendencija gal ir nesiūlo, bet pasirinkti tikrai yra iš ko. Populiariausios turbūt yra palaidų, gal kiek banguotų, plaukų šukuosenos ir pynės. O pynės visokios: kasos, smulkios kasytės ar visi plaukai supinti aplink galvą. Svarbiausia nepamiršti, kad bohemiškam vaizdui sukurti reikalinga lengva stilinga netvarka. Ką turiu omeny? Ogi, kad čia nereikia tobulybės ir trijų buteliukų plaukų lako. Žavu, jei kažkur išslysta nepaklusni plaukų sruoga, o supinti ar susegti plaukai atrodo šiek tiek pasitaršę. Ir išvis, tas lengvumo įspūdis turėtų būti toks, kad nesimatytų, jog šukuosenų meistrė jūsų galvai šįryt skyrė gerą valandą.

Bohemiškai nuotakai būtini plaukų aksesuarai! Puikiai tinka gėlių karūnos ir vainikai, į plaukus įpintos gėlės, plaukų juostos ir įvairūs papuošalai, primenantys hipių laikus. Tinka ir kas nors originalaus, organiško, paimto iš gamtos, pvz.: į plaukus įsegtos plunksnos.

Amanda-Drost-Photography-Naturae-Head-pieces-Truly-and-Madly-www.trulyandmadly.com-03Slava-Mishura-photography-wedding-in-the-castle-11Amanda-Drost-Photography-Naturae-Head-pieces-Truly-and-Madly-www.trulyandmadly.com-90

MAKIAŽAS

Nuotakos veidas turi atrodyti skaistus ir gaivus, ji lyg ta iš pieno plaukusi mergelę, taigi čia galioja taisyklė mažiau yra daugiau. Nepersistenkite besidažydamos, nes tona makiažo gali labai erzinančiai kontrastuoti su kitais jau aptartais ir dar aptarsimais vestuvių atributais. Patikėkite, nuotraukose tokie dalykai kur kas ryškesni. O kalbant apie ryškumą, ryškiausia nuotakos veido dalis – akys. Bet vėlgi, jos neturi būti sulipusios nuo blakstienų tušo. Svarbu prisiminti, kad bohemiškos vestuvės – arčiau gamtos ir natūralumo. To ir paisykite. Ryškios akys šiuo atveju išryškina žvilgsnį, kuris tampa pagrindiniu akcentu.

TM-shoot_PIHA_010-1Bridal-Photography-Shoot-SheffieldPUOKŠTĖ

Nieko labai naujo nepasakysiu, nes puokštei ir kitoms vestuvių dekoracijoms naudojamoms gėlėms galioja ta pati taisyklė – turi atrodyti natūraliai. Puokštei būdingas įvairumas, skirtingų gėlių rūšių derinimas: laukų gėlės maišomos su brangiomis sodų gėlėmis. Labai svarbi puokštės forma. Vestuvėse įprasta matyti labai aiškių formų nuotakų puokštes. O šioje turėtų atsiskleisti gėlės: jos derinamos įvairių ilgių, formų, dydžių ir spalvų. Žodžiu, čia ir vėl turi būti labai stilingai apgalvota netvarka.

earthywinter-styled-03Slava-Mishura-photography-wedding-in-the-castle-5Ethereal-Mermaid-Editorial-Naturae-Designs-Truly-and-Madly-Wedding-inspiration-www.trulyandmadly.com-13

JAUNIKIS

Kadangi dauguma moterų ir merginų apie savo vestuves svajoja nuo mažų dienų, nenuostabu, kad labai daug dėmesio vestuvėse skiriama nuotakai. Visgi jaunikis čia ne ką mažiau svarbus, tik kažkodėl nepelnytai pamirštas. O juk be jo ir tos nuostabios suknelės vilktis netektų. Taigi rengiant bohemiškas vestuves, jaunikio aprangos raktiniai žodžiai turėtų būti laisvė ir natūralumas. Ar tikrai reikia jį įkalinti vienspalviame nuobodžiame kostiume? Ne! Dažnai pasirenkami kitokie variantai, pvz.: marškinių ir kelnių derinys, pagyvintas varlyte bei petnešomis, taip pat vietoj švarko kai kuriais atvejais renkamasi liemenė, o jei vis dėlto pasirenkamas kostiumas, jis būna skirtingų faktūrų ir spalvų audinių derinys (vienoks švarkas, kitokios kelnės, dar kitokia liemenė). Reikia nepamiršti, kad jūsų būsimasis atrodys nepriekaištingai tik tada, kai viską kruopščiai suderinsite. Taip tik atrodo, kad jaunikis apsirengęs bet ką ir tiesiog atrodo stilingai. O darbo tam įdėti dar ir kiek reikia.

Kalbant apie spalvas, bohemiškoms vestuvėms tinka natūralios žemės spalvos: ruda, smėlio, įvairių atspalvių pilka, mėlyna (tik ne iš tų blizgių vestuvinių kostiumų serijos).

goldcoastgoods-styled-08goldcoastgoods-styled-09VESTUVIŲ DEKORACIJOS

Gėlės, gėlės, gėlės. Tai turbūt pagrindinis bohemiškų vestuvių dekoro elementas. Jos, kaip ir nuotakos puokštėje, įvairios, bet derančios tarpusavyje. Greta jų tinka žvakių jūra. Taip pat gausiai naudokite gamtos elementus (pvz.: medžio detales, įvairias šakas), natūralaus pluošto audinius, ypač macrame (rankinio pynimo imitacija). Geriausia yra tai, kad vestuvių dekoracijos atsieis kur kas pigiau nei klasikinėse vestuvėse. Čia nereikia nertis iš kailio lakstant po parduotuves ir ieškant iki smulkmenų derančių ir visiškai identiškų detalių. Šiuo atveju tinka seni, naudoti, nebūtinai vienodi daiktai. Puikiausiai galite mažiau pirkti, daugiau skolintis. Juk gerti galima iš skirtingų taurių, o sėdėti ant skirtingų kėdžių. Svarbiausia, kad jos derėtų.

Bohemiškos vestuvės turbūt skolinasi viską, kas pulsuoja laisve, tad dekoracijos sukuriamos iš skirtingų kultūrų ir laikotarpių elementų: marokietiškų, indiškų, hipiškų, vintažinių. Naudojant šiuos elementus įkuriami jaukūs kampai pokalbiams ir fotosesijoms. Derinamos pagalvės, spalvoti patiesalai, kilimai, o kartais pastatomi indėniški vigvamai.

Arčiau gamtos“ dažnai suprantama tiesiogiai, tad ceremoniją jaunieji dažnai rengia tiesiog lauke, miške, gamtos apsuptyje – pasistato dailią arką ir ją išpuošia gėlėmis ar kitais minėtais grožiais.

1694-countryside-shoot-NZ-wedding-inspiration-Anna-Munro-Photography-truly-and-madly-www.trulyandmadly.com-0003

Na štai, viskas. Visa kita tik detalės. Nors jaudulio bus, bet jei jūs pasirinkote / rinksitės bohemiškas vestuves, vadinasi nėra reikalo nerimauti dėl smulkmenų. Viskas aplink turėtų jums priminti: „Jauskitės atsipalaidavę ir laisvi, nes tokie ir esate“. Gražių vestuvių, akivaizdu, kad jos tokios ir bus! 

Nuotraukos pasiskolintos iš:

http://greenweddingshoes.com/

Home

www.throughthewoodsweran.co.uk

 

1 comment

  1. Man asmeniškai beprotiškai gražu natūraliai krentančios sruogos, šiek tiek valiūkiškai išsitaršę ir skrendančios vėjyje (o ne styrančios)… Tačiau mano plaukams reikalingos praktiškai visos plaukų formavimo priemonės (putos, lakas, purinantis šampūnas etc.), kad toks efektas bent kiek laikytųsi, nes maniškiai plaukai – baisiai nepaklusnūs, o garbanos laikosi vo kelias valandas.. Ir kaip visada tokiais atvejais – man tos garbanos/bangos labai tinka.. Kuriozai, žodžiu, arba kiaulystės dėsnis..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *