KAIP ATRODYTI GERAI VESTUVIŲ NUOTRAUKOSE?

KAIP ATRODYTI GERAI VESTUVIŲ NUOTRAUKOSE?

Pagaliau ir aš jungiuosi į blog’erių bendruomenę! Ir jungiuosi atsakydama į aktualiausią jaunųjų klausimą “Kaip atrodyti gerai vestuvių nuotraukose?”. Kadangi man tikrai dažnai tenka „dalyvauti“ vestuvėse, esu jų mačiusi įvairiausių. Per pokalbį su būsimais jaunavedžiais stengiuosi pasidalinti savo patirtimi ir pažerti kuo daugiau patarimų. Dažnai jaunieji klausia: kaip mums nuotraukose atrodyti natūraliai, kur geriausiai fotografuotis, kaip pozuoti, ką daryti, jei lis lietus? Taigi pirmas mano blog’o post’as ir bus apie tai, kaip pasiruošti fotosesijai, kad vestuvių nuostraukos atitiktų lūkesčius.

Priešvestuvinė fotosesija

Ši fotosesijos idėja naudinga ne tik jauniesiems, bet ir vestuvių fotografui, fotografuosiančiam Jūsų šventę. Tai vestuvių fotografijos dalis, tarsi įžanga prieš didžiąją vestuvių fotosesiją, emocinis pasiruošimas jai. Dažniausiai priešvestuvinės fotosesijos tema būna susijusi su poros sužadėtuvėmis, todėl fotosesijos metu dažnai akcentuojamas pasipiršimas mylimajai. Žiūrint iš praktinės tokios fotosesijos pusės, tai yra tarsi repeticija prieš didžiąją dieną, pratinimasis prie vestuvių fotografo darbo metodų, prie objektyvo, prie nuolatinio buvimo dėmesio centre.

Rekomenduoju šią fotosesiją pasidaryti kuo anksčiau. Gavę šios fotosesijos nuotraukas, galėsite iš tiesų apsispręsti, ar šis vestuvių fotografas yra tas žmogus, kuriam norite patikėti fotografuoti jūsų meilės šventę. Jei jaučiatės nusivylę fotografo darbu, nepatenkinti jūsų lūkesčiai, dar spėsite skirti laiko naujo vestuvių fotografo paieškoms.

Makiažas ir šukuosena

Puiku, jeigu galite sau leisti pasidaryti bandomąjį makiažą. Todėl, kad nepatikus turėsite dar laiko pakeisti makiažo stilių ar pačią visažistę. Jeigu vis tik darotės makiažą pati, naudokite tik išbandytas priemones. Prisiminkite, kad makiažas privalės iškęsti džiaugsmo ašaras, saulės spindulius, gal net lietaus lašus ir bučinius ne tik mylimojo, bet ir plataus giminių rato. Reikėtų vengti naudoti blizgučius šukuosenai ir makiažui, nes nuotraukose tai atrodo kaip pleiskanos. Taip pat makiažas neturėtų būti blizgus, nes krintanti saulės šviesa atsispindės ir nuotraukose matysis blizganti veido oda. Gali būti pablizgintos tik tam tikros veido vietos, pavyzdžiui, iškiliausia skruostikaulių vieta. Kasmet makiaže įsivyrauja vienos ar kitos mados tendencijos, spalvų akcentai. Visgi čia universalios formulės nėra – visada svarbiausia yra tai, kad makiažas tiktų veidui, pabrėžtų individualius bruožus.

Suknelė ir bateliai

Ar kada susimąstėte, kad vestuvių fotografui ne mažiau nei Jums svarbu matyti nuotaką, švytinčią iš laimės? Daug smagiau fotografuoti, kai nuotaka nesijaudina dėl spaudžiančių batelių ar judesius varžančios suknelės. Kai šventė pasibaigs, jam reikės atiduoti fotografijas, kurios po kiek laiko virs Jūsų prisiminimais, kurie, norėtųsi, kad būtų tik patys geriausi. Sako, kad grožis reikalauja aukų, bet tai nereiškia, kad auka turite tapti Jūs.

Norėčiau pabrėžti, jog pirmas ir pagrindinis reikalavimas renkantis suknelę turėtų būti ne jos grožis, bet patogumas. Jei su pasirinkta suknele Jūs negalėsite atlikti natūralių, įprastų judesių (žengti platesnį žingsnį, pasisukti, pajudinti pečius, pakelti ranką…), patikėkite, tai neatrodys gražiai. Suknelės stilius – labai svarbu. Tarkim, jei vestuvines nuotraukas planuojate daryti ant žirgų – Jums netiks siaura undinės suknelė. Visiems žinoma – kuo lengvesnė suknelė – tuo ji patogesnė ir, tikėtina, gražesnė. Patikrinkite, kaip Jūsų suknelė „juda“. Natūralūs audiniai – gyvi audiniai, kurie tikrai plazdės ir nuotraukose atrodys tobulai. Beje vestuvių nuometas – puikus aksesuaras nuotraukoms, neslėpkite jo.

Taip pat labai svarbu, kad ir bateliai būtų patogūs. Dažnai nuotakos pervertina savo galimybes. Niekad nenešiojančios aukštakulnių naujus batelius pasimatuoja, susižavi ir galiausiai įsigyja, net nepagalvodamos, kokia kančia jų laukia. Nekartą teko visiškai keisti fotosesijos planą, nes nuotaka tiesiog nebepaėjo iki numatytų vietų. Aš aišku nebandau atkalbėti nuo aukštakulnių, nes jie atrodo tikrai gražiai, bet būtinai pasiimkite pleistro, bei atsarginius batelius persiauti!

Dienos planavimas

Neperkraukite dienos scenarijaus. Nesusiplanuokite vestuvių dieną nuveikti visų darbų, pradedant fotosesija 3 skirtingose vietose ir baigiant pikniku su svečiais, jodinėjimu žirgais ir t.t. Nepamirškite numatyti laiko neplanuotiems vėlavimams.

Rinkitės vestuvėms penktadienį. Paprastai gražiausios vietos šeštadieniais būna „okupuotos“ kitų vestuvininkų. Penktadienį išvengsite „konvejerio“ bažnyčioje, taip pat lengviau gausite savo mėgstamą muzikantą, vedėją ar šventės vietą.

Susiplanuokite viską iš anksto. Didžioji dalis šventės sėkmės priklauso nuo gero planavimo. Apgalvokite viską iki smulkmenų, pasirūpinkite daugeliu reikalų iš anksto, kad nereiktų sukti galvos dieną prieš ar vestuvių rytą.

Neapsiimkite visų organizacinių reikalų sau. Jei nesamdote vestuvių planuotojų, padalinkite organizacinius darbus artimiesiems. Numatykite kas bus atsakingas už iškilusių problemų sprendimą šventės dieną ir nurodykite šio žmogaus telefoną įvairiems reikalams tvarkyti.

Ir galiausiai atsipalaiduokite. Kad ir kažkas nepavyks taip kaip norėjote, juk tai ne pasaulio pabaiga. Svarbiausia gera nuotaika, dėmesys ir šilti jausmai vienas kitam. Vestuvės neturi virsti darbu, ar parodomuoju įvykiu draugams ar giminėms, tai turėtų būti dviejų žmonių šventė. Patikėkit, nuotraukos išeis daug geresnės jei mažiau stresuosit, o daugiau mėgausitės savo švente 🙂

Pasiruošimas vestuvių dienai

Gerai pailsėkite vestuvių išvakarėse. Norint gerai atrodyti, privalote gerai pailsėti vestuvių išvakarėse. Pavargusius ir mažai miegojusius išduos pajuodavę paakiai, pablyškęs veidas, taip pat greitai pavargsite ir prarasite nuotaiką.

Gera nuotaika būtina. Juk sutiksite, kad oro nei Jūs, nei fotografas negali pakeisti, tačiau požiūris į jį priklauso tik nuo Jūsų. Jei šypsositės, nepergyvensite dėl nereikšmingų smulkmenų, sugebėsite atsipalaiduoti, nuotraukos tikrai bus puikios.

Pasistiprinkite. Privalote valgyti pusryčius, nes laukia kupina įvykių ir emocijų diena. Jeigu būsite alkani, jausitės silpnai ir ceremonijos metu galite netgi nualpti, todėl pasistiprinkite.

Vieta fotosesijai

Jums įprasta, kurioje jaučiatės natūraliai. Norėdami turėti emociškai šiltų, natūralių nuotraukų – pasirinkite tinkamą vietą. Visiškai nebūtina užsisakyti apartamentų 5 žvaigždučių viešbutyje. Dažnai paprastas parkas ar obelų sodas, kuriame galite patogiai įsitaisyti ant suolelio, garantuos Jums ne tik gerą kadrą, bet ir puikias emocijas šventės dieną. Kodėl neprisėdus išgerti puodelio kavos ar suvalgyti ledų savo mėgstamoje kavinukėje? Tai atrodys daug natūraliau nei bandymas pasipuikuoti išsinuomotu senoviniu automobiliu demonstratyviai bandant surūkyti cigarą prie jo ar jodinėjant žirgais, nors niekad anksčiau nesate net sedėję ant žirgo. Nuotraukose atrodysite natūraliai tik tada, kada ir jausitės ir elgsitės natūraliai. Svarbiausia išlikti savimi.

Laikas

Skirkite fotosesijai 2-3h, jei galite, prieš saulėlydį ir jo metu. Vestuvės nėra vien tik fotosesija, todėl, manau, 2-3 valandos jaunųjų fotosesijai – pakankamas laikas padaryti gražių nuotraukų ir nepervargti jauniesiems. Nėra svarbu, ar tai vyks prieš ar po ceremonijos, tačiau, jei tik turite galimybę, žinokite, kad pats geriausias laikas fotografijoms yra valanda prieš saulėlydį ir jo metu. Netinkamiausias metas – vidurdienis, kada virš galvos kepina kaitri saulė. Jei tinkamas tik šis laikas, patartina fotografuotis miške, pavėsyje, kur nėra tiesioginės saulės. Jei diena apniukus, tuomet dienos metas visiškai nesvarbus.

Pozavimas

Nevaržykite savo šiltų jausmų vienas kitam, džiaukitės šia diena. Juk būtent tokius jausmus norite matyti savo vestuvių nuotraukose. Ne balta suknelė, tobula šukuosena ar makiažas sukuria tikrą vestuvių nuotaiką, o mylinti ir savo meilę vienas kitam rodanti pora nuotraukas padaro nepakartojamomis. Pozuokite taip, kaip mokate, išmeskite iš galvos įsitikinimus, kad esate nefotogeniški. Jūs neturite tikslo savo vestuvių dieną tapti fotomodeliu, Jūsų tikslas – džiaugtis šia diena ir vienas kitu, tad bendraukite, rodykite vienas kitam jausmus, judėkite, darykite ką nors kartu. Nebijokite improvizuoti, juoktis ar atrodyti kvailai. Neklausinėkite kiekviename žingsnyje fotografo ką Jums daryti, kvėpuokite laisvai, nesustinkite prieš fotografo objektyvą: nusišypsokite, pasibučiuokite, apsikabinkite ir pan.

Per sutuoktuvių ceremoniją klausykite vedančiojo vestuvių ceremoniją, skirkite dėmesį vienas kitam, nepamirškite žvilgtelėti vienas į kitą, susikabinti rankomis ir pan. Svarbiais momentais neskubėkite, leiskite fotografui įamžinti svarbius momentus.

Vestuvių dieną nesusikoncentruokite į perdėtą savo suknelės gelbėjimą nuo nešvarumų. Susitaikykit, kad suknelė vis tiek išsipurvins, o gal net ir įplyš, kas pasitaiko ne taip jau ir retai. Tačiau Jūsų nerimastingumas ir perdėtas nuometo, šukuosenos ar suknelės taisymas neleis Jums atskleisti savo žavesio 😉

Fotografavimasis jauniesiems dažniausiai būna gana varginantis procesas, todėl fotosesijos metu reikėtų daryti pertraukėles, kurių metu galima būtų atsigerti, užkąsti ar pasitaisyti makiažą. Taip pat svarbu, kad jaunieji fotosesijos metu liktų vieni su fotografu, nes svečiai dažniausiai blaško ne tik jaunuosius, bet ir fotografui trukdo dirbti. Nepamirškite, kad fotografas įamžina akimirkas ir visą likusią dienos dalį fiksuodamas reportažines nuotraukas, kuriose jau ne tik jaunieji, bet ir svečiai bus įamžinti, todėl bent jau fotosesijos metu neimkite kartu svečių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *