Vestuvės užsienyje

Vestuvės užsienyje

Lietuvoje jau spėjo įsibėgėti ruduo, o kartu su juo baigėsi vestuvių sezonas. Būtent dabar yra tas metas, kai vestuvinių paslaugų tiekėjai gali kuriam laikui atsipūsti ir kepti pyragus, dažyti sienas, susirangę foteliuose skaityti knygas ar veikti kažką kito, visiškai nesusijusio su vestuvėmis. Bet neilgam. Truputis poilsio ir vėl imsim įsikvėpinėti naujam sezonui. O kol kas – dar šiek tiek pasakojimų ir patarimų ta pačia tema.

Visai neseniai rašiau apie vietas, tinkamas vestuvėms švęsti, tačiau, jei atvirai, papasakojau ne viską. Yra dar viena, smarkiai populiarėjanti tendencija – vestuvės užsienyje. Šiandien aš apie tai. 

Pirmiausia noriu paneigti mitą, kad vestuvės užsienyje yra kažkas iš kosmoso srities. Visai ne! Aišku, viskas priklausys nuo jūsų pasirinktos šalies ir užmojų, bet jei svarstote apsiriboti švente dviem asmenims, kai kuriose šalyse tai gali atsieiti net pigiau nei Lietuvoje. Tai čia toks praktinis argumentas.

Emocinis – vestuvės užsienyje bus dvigubai labiau kelius lenkiantis potyris nei vestuvės savam krašte. Kodėl? Nes galėsit susituokti jums gražiausioje pasaulio vietoje, kurioje turbūt beveik niekada nelyja, o peizažas masažuoja prie tokių vaizdų nepratusias akis. Jau dabar įsivaizduoju, kokios fantastiškos bus jūsų šventės nuotraukos. Taigi, trumpai, ką reikia žinoti, kad vestuvės užsienyje įvyktų?

Kadangi vestuvės užsienyje jau tampa tendencija, tad dabar viskas tik paprasčiau. Dauguma kelionių agentūrų siūlo kelioninius vestuvių paketus, į kuriuos įeina ir ceremonijos organizavimas, taigi jums nereikės laužyti liežuvio aiškinantis, iš kokių gėlių graikai nori gaminti jums puokštę, arba vargti su jamaikiečiais derinant vakarienės meniu. Visa tai už jus atliks kelionių agentūrų darbuotojai arba vestuvių rengėjai, išmanantys konkrečias vestuvių rinkas. Vadinasi, atsižvelgiant į kainą, galima gauti viską, ko tik norisi, o už papildomą mokestį ir dar daugiau.

Paklausite, tai kur čia problema? Problemos nėra, jei jums svarbu vestuvių vieta, bet visiškai nerūpi paslaugų kokybė. Vestuvių organizatoriai jums siūlys vestuvių paketą ir tik labai retais atvejais atskirai derins paslaugų tiekėjus. Pastarieji jums atiteks kaip loterijos laimėjimas. Tad jei norite profesionaliai atliktų darbų, vežkitės savo fotografą, operatorių ar makiažo specialistę (-ą). Kaina truputį pakils, tačiau yra įvairių niuansų, tad jaudintis neverta.

Negaliu kalbėti už visus, bet bent dalis fotografų vestuves užsienyje vertina, nes tai jiems puiki galimybė papildyti savo portfolio. Dėl šios priežasties į kainos reikalus žiūrima lanksčiai. Taigi rinkitės fotografą, kurio nuotraukos užburia, ir vežkitės jį kartu.

Žinoma, jūsų fotografas galbūt niekuomet nesilankė šalyje, kurioje švęsite vestuves, tad jei abejojate, ar jis tinkamai pasiruoš fotosesijai, vykite šias abejones šalin. Jūsų fotografas yra profesionalas (aišku, jei rinkotės būtent tokį, o ne antros eilės pusbrolio kaimyną). Be abejonės, atlikus virtualią lokacijų analizę ir susidarius galimų fotosesijos vietų sąrašą, fotografui į šventės šalį reikės nuvykti bent diena kita anksčiau. Jam svarbu tose vietose apsilankyti ir įvertinti, ar pasirinkimas buvo tinkamas, ar prieš objektyvą nešmėžuos pulkai turistų ir pan. Aišku, dar prisideda visi šviesos reikalai, dėl kurių fotosesijos maršrutas gali būti pakoreguotas, bet visu tuo pasirūpins fotografas. Be to, reikėtų paminėti, kad fotografas iš Lietuvos aiškiau supras jūsų lūkesčius. Kalba kartais vis tik gali tapti barjeru, nepaisant to, kad puikiai mokate anglų kalbą. Niekuomet negali žinoti, ar kita pusė ją mokės taip pat puikiai kaip ir jūs.

Iš fotografės lūpų tiek, o visa kita informacija jums turbūt daugiau mažiau yra žinoma. Galiu ją tik trumpai priminti. Svarbiausias dalykas yra tas, kad vestuvių ceremonijos ne visur lygiavertės. Vienose šalyse jos tikros arba oficialios, o tai reiškia, kad grįžę į Lietuvą jūs iš tikrųjų būsite vyras ir žmona. Kitose – labiau jaudinantis spektaklis, nes jokie dokumentai jūsų santuokos neliudys, o tai reiškia, kad ceremonija bus neoficiali, tik simbolinė ir visa tai grįžę turėsite pakartoti santuokų rūmuose. Bet kita vertus, gal tai visai smagu. Tik klausimas: ar lieka dar to ypatingo jaudulio – vestuvių varomojo variklio?

Jei tingit gūglint, štai kelios šalys pagal tą oficialių / neoficialių ceremonijų skirtį. Oficialiai galite susituokti  Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje, Čekijoje, Kipre, Kuboje, Seišeliuose, Barbadose, Jamaikoje, Mauricijuje, Šri Lankoje. Turbūt ne tik ten, tačiau šios – populiarumo viršūnėje. Neoficialios ceremonijos vyksta Maldyvuose, Tailande, Balio saloje. Tiesa, grįžę į gimtinę nepamirškite popierinių reikalų ir įregistruokite įvykusią santuoką (jei ji oficialiai pripažįstama), susidėkite reikalingus štampukus ir ramiai sau gyvenkite šimtą metų, paskendę vienas kito glėby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *